Spirituele cursussen

Ik geef verschillende spirituele cursussen waarbij je zelf aan de slag gaat om rituelen te integreren in jouw leven. Zo leer je jezelf om betekenis te geven aan speciale momenten. Dit kan klein of groot zijn, zolang jij hier maar aandacht aan besteedt. Je kunt de cursus volgen op de manier die jij prettig vindt. Zo is het mogelijk om een spirituele cursus te volgen in een online programma, individueel en zelfs in groepsverband.

Wat leer je tijdens een spirituele cursus

Tijdens de cursus komt allereerst aan bod wat precies een ritueel is en hoe je dit het beste inzet. Ook kom je er achter wanneer je een ritueel het best kunt gebruiken en hoe je een betekenisvol moment opbouwt. Welke symboliek past het beste bij het ritueel dat jij voor ogen hebt? Symboliek staat voor bepaalde kleuren, vormen en voorwerpen die een specifieke betekenis hebben en met zich meedragen. Rituelenatelier geeft ook een live workshop waarbij de focus wordt gelegd op symboliek.

Verschillende soorten cursussen

Tijdens een groepscursus volg je met maximaal 10 mensen een spirituele cursus op een speciale locatie buiten in het bos, middenin de natuur. Wanneer je liever een individuele cursus volgt of een online traject is dit ook mogelijk. De workshop duurt ongeveer 4 tot 6 uur. Wil jij eerst wat ervaring opdoen met rituelen? In de spirituele winkel vind je verschillende inspiratie boxen waarmee jij zelf een ritueel uit kunt voeren. Deze boxen worden compleet geleverd en bevatten alle materialen die nodig zijn voor het ritueel inclusief een uitgebreide handleiding.

Rituelen zijn voor ieder moment

Er hoeft niet eerst iets ingrijpends in je leven te gebeuren voordat het de juiste tijd is voor een ritueel. Rituelen kunnen je juist ook ondersteuning, richting en perspectief bieden bij alledaagse vraagstukken. Zo kun je bijvoorbeeld met een Seizoenenbox gebruik maken van de energie van de verschillende seizoenen. De lente is een moment om in actie te komen en jouw dromen na te jagen, terwijl de winter meer een seizoen is voor bezinning. Rituelen helpen je om stil te staan bij je verlangen en dromen of bij kanten van jezelf die wat meer licht nodig hebben. Ook biedt een ritueel je een rustpunt om eens in dankbaarheid om je heen te kijken.

Ritueelbegeleiding

Rituelen zijn er in alle vormen en maten. Naast spirituele cursussen -en producten, biedt Rituelenatelier ook ritueelbegeleiding op maat aan. Tijdens een intake gesprek bepalen we het hoofdthema en wordt er een symboliek bepaald. Ik bedenk een ritueel dat we samen uit kunnen voeren of dat je individueel uitvoert. Als jij kiest voor begeleiding, neem ik alle benodigdheden mee en begeleid ik je door het gehele proces. Rituelen zijn geschikt voor jong en oud en voor ieder moment, of je nu iets te vieren hebt of in rouw bent. Ook de wisseling van seizoenen is een uitgelezen moment om een ritueel uit te voeren. Het leven is er om ervaren te worden en rituelen helpen je om bij momenten, leuk of minder leuk, stil te staan.