Ritueelbegeleiding

Ik ontwerp en ontwikkel rituelen voor jouw betekenisvolle momenten. Hierbij staan de volgende thema’s aan de basis: Vieren, Verwerken, Verbinden en het Beleven van de seizoenen. Ieder ritueel wordt op maat gemaakt en de rituelen zijn geschikt voor jong en oud, voor iedere levensfase en voor elke type moment.

 

Persoonlijk intake gesprek

Op basis van intakegesprek wordt er een symboliek bepaald en op basis daarvan wordt er een ritueel bedacht dat we samen uit kunnen voeren. Ook is het mogelijk dat je het ritueel alleen uitvoert, dan ontvang je van mij alle benodigde spullen voor het ritueel. Denk hierbij aan kaarsen, slingers, symbolen, ballonnen, kaartjes of stof en een volledige beschrijving en video met instructies over de uitvoering van het ritueel. Wil jij begeleid worden bij jouw ritueel? Dan neem ik alle benodigdheden mee en word je van A tot Z begeleid om het ritueel uit te voeren.

Het belang van rituelen

Rituelen gebruik je om van een ‘normaal’ moment een bezield moment te maken en het alledaagse te transformeren in iets buitengewoons. Een ritueel maakt voelbaar en zichtbaar wat anders gewoon vervliegt of aan je voorbij gaat in de waan van de dag. Of je nu een ritueel wilt uitvoeren vanuit blijdschap, verdriet, boosheid, verlangen, liefde, geborgenheid, machteloosheid of verwondering.

Het leven is het waard om bij stil te staan en bovenal echt te ervaren. Rituelenatelier is een spirituele winkel en biedt spirituele cursussen aan. Ik zorg ervoor dat jij op een bijzondere manier kunt stilstaan bij bijzondere momenten en biedt rituelen op maat. Deze rituelen gebruik je los van een geloofsovertuiging of spirituele stroming, waardoor deze voor een ieder geschikt zijn.

Inspiratie boxen

Wil jij uitproberen of rituelen iets voor jou zijn? Dat kan met de leuke inspiratie boxen. Deze bieden een laagdrempelige manier om er achter te komen of rituelen jou helpen en je leert om van momenten speciale herinneringen te maken. Dit kan een eerste stap zijn richting ritueelbegeleiding of zelfs een spirituele cursus. De boxen zijn net als de begeleide rituelen in vier groepen ingedeeld: Vieren, Verwerken, Verbinden en het Beleven van de seizoenen. Vier bijvoorbeeld een geboorte, de liefde, een verhuizing of een verjaardag of haal steun uit een inspiratie box voor verwerking op een moment dat je los moet laten door een scheiding, afscheid of ziekte. Deze momenten kun je voor jezelf op een bewuste en goede manier afsluiten of je krijgt extra steun om een situatie te accepteren.