Maak jouw moment bijzonder

Geboortes, huwelijken of uitvaarten, ik help je met het ontwerpen en ontwikkelen van een ritueel voor jouw betekenisvolle moment. Door het schrijven van een bijzondere ceremonie, het kiezen van de juiste symboliek en het betrekken van de aanwezigen. Om zo van een mooi of moeilijk moment voor jou een waardevolle herinnering te maken. Eentje waar je met blijdschap of weemoed aan terugdenkt. Een herinnering die troost biedt of kracht geeft. Ieder ritueel maak ik samen met jou op maat passend bij jouw situatie en de context waarin jouw moment plaatst vindt. Of dat nu met veel mensen is of maar een paar. Op 1,5 meter of niet.  

Samen kennismaken

Ik heb een berg aan ideeën en mogelijkheden, maar het beste ritueel past bij jou en jullie situatie. Of het nu gaat om een uitvaart, huwelijks- of geboorteceremonie. Tijdens een kennismakingsgesprek hebben we het over jouw wensen en beelden en kijken we naar wat jij of jullie prettig of niet prettig vinden. Geen uitgebreide checklist, maar een gezellig samenkomen waarin ik jou of jullie graag wat beter wil leren kennen.

Op basis van dit gesprek maak ik een voorstel voor de opzet van de ceremonie. In deze opzet geef ik aan welke symboliek we kunnen inzetten, welke teksten daarbij horen en hoe ik het verloop van de ceremonie zie. Je kunt er op dat moment voor kiezen of je de ceremonie door mij wilt laten uitvoeren of dat je het liever zelf doet. Kies je voor het laatste, dan ontvang je van mij alle benodigde spullen voor het ritueel. Denk hierbij aan kaarsen, slingers, symbolen, ballonnen, kaartjes of stof. Je ontvangt dan ook een volledige beschrijving en video met instructies over de uitvoering van het ritueel.

Wil je graag dat ik jullie ceremonie uitvoer en begeleid? Dan neem ik alle benodigdheden mee en neem ik je alle zorg uit handen.

Het belang van rituelen

Je hebt het ongetwijfeld meegemaakt: de deken van troost die je voelt tijdens een uitvaartplechtigheid, de golf van liefde tijdens een huwelijksceremonie of het gedeelde gevoel van ontroering bij het verwelkomen van nieuw leven. Rituelen maken van een gewoon moment een ‘bezield’ moment en transformeren het alledaagse in iets buitengewoons.

Een ritueel maakt voelbaar en zichtbaar wat anders gewoon vervliegt of aan je voorbij gaat in de waan van de dag. Of je nu een ritueel wilt uitvoeren vanuit blijdschap, verdriet, boosheid, verlangen, liefde, geborgenheid, machteloosheid of verwondering. Het leven is het waard om bij stil te staan en bovenal echt te ervaren. Wanneer je jouw belangrijke moment invult met ene betekenisvol ritueel, veranker je dit moment in de tijd. Je maakt er een dierbare herinnering van om naar terug te keren.